fbpx

Yrttimunakas, parmesaanitomaatit ja valkosipuli-herkkusienet

Aamiaiselle, brunssille ja lounaaksi sopiva annos valmistuu helposti, vähistä raaka-aineista ja edullisesti. Kokeile munakkaan maustamiseen myös muita tuoreita yrttejä. Tästä annoksesta riittää myös jaettavaa.

2 annosta

Parmesaanitomaatit:

  • 2 isoa kotimaista tomaattia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g parmesaanijuustoa raasteena

Timjamimunakas:

  • 6 kananmunaa
  • 2 rkl vettä tai kermaa
  • 1 rkl riivittyjä timjaminlehtiä
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Valkosipuli-herkkusienet:

  • 6 jumboherkkusientä
  • ripaus suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen

Huuhtele tomaatit ja halkaise ne puolikkaiksi. Ripottele pinnalle hieman suolaa, rouhi päälle mustapippuria myllystä ja raasta pinnalle parmesaanijuustoa. Laita 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Valmista sillä välin timjamimunakas. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma, riivityt timjaminlehdet, suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle ja siirtele sitä lastalla reunoilta keskelle niin kauan, kunnes munakas alkaa hyytyä. Anna kypsyä miedolla lämmöllä. Valuta munakas lautaselle kaksinkerroin.

Paista seuraksi valkosipulilla maustettuja herkkusieniä. Halkaise herkkusienet tai leikkaa lohkoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet ja hienonnetut valkosipulit. Kääntele ensin kovalla lämmöllä ja pudota sitten lämpötilaa. Mausta suolalla. Tarjoa sienet munakkaan ja tomaattien kanssa.