Vihanneksista elanto monille

Syömällä kotimaisia vihanneksia tuet suomalaista työtä. Monilla paikkakunnilla kauppapuutarha on yksi seudun suurimmista työllistäjistä.

Yksistään Suomen yli 800 kasvihuonetta tuovat elannon monille. Kun lasketaan vielä alan välillisesti tuottama työ muille yrityksille, on kotimaisten vihannesten suosimisella huomattavat työllistämisvaikutukset.

Suomalaisilla puutarhoilla perinteet ovat pitkiä. Monet niistä ovat perheyrityksiä, joissa mukana viljelemässä on useampi sukupolvi. Yrittäjien ja heidän perheidensä lisäksi kasvihuoneista löytyy töitä monille nuorille kesäaikaan. Suuri joukko nuoria on saanut ensimmäisen kosketuksensa työelämään juuri kasvihuoneissa. Samoin maahanmuuttajille, joilla ei välttämättä ole vielä suomen kieli hallussa, kasvihuoneet tarjoavat runsaasti töitä. Vuonna 2013 kasvihuoneilla työskenteli noin tuhat ulkomaalaista henkilöä.

Syödessäsi suomalaisia vihanneksia voit olla varma, että niistä tuleva tuotto jää kokonaisuudessaan kotimaahan. Kotimainen vihannes on sijoitus maamme hyvinvointiin.

Kannuksen kauppapuutarha tarjoaa työtä monenlaisille tekijöille.

Lisää kotimaisten vihannesten työllistämisvaikutuksista voit lukea täältä