Kotimainen vihannes tulee turvallisesti pöytääsi

Tiedätkö, mistä ruokasi on peräisin? Onko se viljelty turvallisesti, sinun parastasi ajatellen?

Suomalaisten vihannesten vastuullisuus koostuu monesta tekijästä. Meidän viljelijämme kantavat vastuunsa niin ympäristöstä kuin toimintansa sosiaalisesta ja taloudellisesta puolesta, ja ennen kaikkea tuotteidensa turvallisuudesta. Heidän vihanneksiaan voit siis syödä huoletta.

Viljelijöidemme puutarhoilla kiinnitetään erityistä huomiota ruuan puhtauteen, ja kotimaiset vihannekset ovatkin tutkimusten mukaan maailman puhtaimman ruuan joukossa. Suomen kylmät talvet sekä puhdas vesi ja ilma auttavat takaamaan vihanneksille hyvät kasvuolosuhteet, joissa kasvintuhoojat eivät viihdy. Siksi myös kasvinsuojeluaineita tarvitaan vain vähän, ja niitä käytetään kestävästi ja vastuullisesti.

Kotimaisia vihanneksia syödessäsi voit olla varma siitä, mistä tuotteet tulevat ja miten ne on viljelty. Niitä syömällä sijoitat kotimaiseen, paikalliseen tuotantoon. Lähialueeltasi tulevat vihannekset ovat todellista lähiruokaa, jonka viljely antaa töitä tuhansille viljelijöille ja heidän perheilleen. Lisäksi myös monet nuoret ja maahanmuuttajat saavat arvokasta työkokemusta vihannesten viljelystä. Kun kuljetusmatkat puutarhalta kauppaan ovat lyhyitä, päästöjä syntyy vain vähän ja tuotteet säilyvät tuoreina.

Viljelijämme viljelevät vihanneksensa sinulle rakkaudella ja vastuullisesti, jotta sinä voit nauttia niistä turvallisin mielin.

Lisätietoja kotimaiden vihannesten vastuullisuuden takaavista seikoista:

Kaikki käytettävissä kannoista kuoreen
Puhtaus on puoli ruokaa
Vihanneksista elanto monille
Lyhyt matka lautaselle
Jäljitettävyys takaa turvallisuuden
Tutustu suomalaisiin viljelijöihin