Piltti Oy Kauppapuutarha

Piltin Puutarha on babypinaatin kasvihuoneviljelyyn erikoistunut yritys. Yrityksessä viljellään babypinaatin lisäksi myös muita salaattikasveja ja yrttejä sekä kevät- ja kesäaikaan kukkia kukka-asiakkaille.

Yrittäjä: Hanna Helenius
Sijainti: Riihikoski
Perustamisvuosi: 1953
Henkilökunnan määrä. 6
Kasvihuoneala m2: 16 000
Päätuotteet: babypinaatti, ryhmäkasvit, sipulikukat
Myynti: myös vähittäismyyntiä
www.piltti.com
Facebook: Piltin Puutarhan Baby Leaf ja Piltin puutarha

”Haluan että Suomessa kuluttajilla on oikeus valita kotimaisia, lähellä viljeltyjä, tuoreita ja puhtaita vihanneksia. Omavaraisuus on vihannestuotannossa (kuten muussakin ruuantuotannossa) tärkeää. Kukkatuotannossa voimme taata kuluttajalle paremman laadun, Suomen kesään sopivat lajikkeet, suuret ja heti näyttävät amppelit jotka eivät mene pilalle pitkien kuljetusmatkojen vuoksi. Haluamme, että suomalaiset kuluttajat saavat rahoilleen vastinetta ja ostavat kasvihuoneessa tuotettuja tuotteita jatkossakin. Toki myös työpaikkojen luonti etenkin maaseudulla on tärkeä seikka sekin.

Parasta työssäni on hyvinkin vaihtelevat työpäivät – ei kahta samanlaista! Se miten viljelijänä ja yrittäjänä saa käyttää osaamistaan monella eri alueella, itse viljelyssä, henkilöstöjohtamisessa sekä taloushallinnossa, on hienoa. Parasta on myös innostavat kollegat ja alan eteenpäin meneminen tällä hetkellä.

Erityistä puutarhassani on hyvä ja osaava henkilökunta, joka on sopeutunut vuosikymmenten aikana moniin muutoksiin. Meillä on vahva usko omaan tekemiseen ja rohkeus muuttaa suuntaa. Erityistä meillä on myös erilaiset viljelykasvit kuin muilla.

Töiltä ehtii toki muutakin. Olen lapsesta saakka harrastanut partiota ja 13 vuotiaana aloittanut vetämään omaa ryhmää. Partiosta opitut johtamistaidot, ns. vertaisjohtajuus on toiminut hyvin myös työelämässä. Vastuuta jaetaan ja sitä annetaan jokaiselle sen verran mitä on valmis ottamaan. Toinen intohimoni on matkustus. Pitää lähteä kauas, jotta näkee taas lähelle. Usein isot päätökset on tullut tehtyä lomalla, palmun alla riippukeinussa, kun on ollut aikaa analysoida ja hetkeksi pysähtyä. Myös nykyinen päätuotantokasvi sekä sen viljelytekniikka on bongattu lomareissulta.”