Peuraniemen Taimitarha Oy

Peuraniemen Taimitarha on toiminut vuodesta 1996 Kajaanissa. Valikoimassa ovat yleisimmät Suomessa menestyvät marjakasvit: mansikka, vadelma ja herukat. Näiden lisäksi puutarhalta löytyy myös harvinaisempien ja vaativampien erikoislajien, kuten lakan, mesimarjan ja karpalon taimia.

Yrittäjä: Kari Komulainen
Sijainti: Kajaani
Perustamisvuosi: 1996
Henkilökunnan määrä: 1 (+7 kausityöntekijää)
Kasvihuoneala m2: 3000 m2 (+ 2500 m2 rakenteilla)
Päätuotteet: marjakasvien taimet
Myynti: vain jälleenmyyjille/tukkuun
www.peuraniementaimitarha.fi
Facebook

Miksi haluat kasvattaa marjoja meille muille suomalaisille?
– Kotimaiset marjakasvien taimet ovat Suomen ilmastossa kestäviä ja tuottoisia. Suomalainen tervetaimi on huolellisesti viljelty ja varma valinta onnistuneeseen marjatuotantoon.

Mikä on parasta työssäsi?
– Yrittäjän rooli kokonaisuudessaan. Saan miettiä, suunnitella, toteuttaa, osallistua päivän arkityöhön, kohdata asiakkaita, olla työkaveri… Kaikki tämä ja paljon muuta.

Mikä on erityistä juuri sinun puutarhassasi?
– Olemme erikoistuneet marjakasvien taimituotantoon. Valikoimissamme ovat lähes kaikki puutarhamarjalajit sekä suuri joukko Suomen luonnossa esiintyviä villejä marjalajeja.

Mitä muuta puutarhurin arkeen kuuluu?
– Tarhan ovet suljetaan marraskuussa ja avataan jälleen maaliskuussa. Tämä väliaika on Suomen talvea parhaimmillaan. Nautin hiihtämisestä talvisessa maisemassa. Myös kesällä järjestän itselleni viikon vapaan Lapissa retkeilyyn. Näihin ei taida kyllästyä koskaan.