Keuda

Keudan puutarhalla Mäntsälässä opetetaan ammattinsa alussa olevia puutarhureita viljelyn saloihin. Kuvassa Paula Niemelä ja Risto Kononen.

Sijainti: Mäntsälä
Kasvihuoneala m2: 3500
Päätuotteet: ryhmäkasvit, tomaatti, kurkku, salaatti
Myynti: myös vähittäismyyntiä
www.keuda.fi
Facebook

Miksi haluatte kasvattaa kukkia ja vihanneksia meille muille suomalaisille?
– Keudan koulutilan puutarhalla opetamme ammattinsa alussa olevia puutarhurien taimia – nuoria ja aikuisia – viljelyn saloihin.

Mikä on parasta työssänne?
– Työssä on parasta, kun näkee kasvun ihmeen. Sen näkee sekä kasveissa että opiskelijoissa.

Mikä on erityistä juuri teidän puutarhassanne?
– Olemme ison oppilaitoksen puutarha. Meidän opiskelijaravintolassa käy 300-400 ruokailijaa joka päivä. On ilo tarjota oman puutarhan antimia. Erityistä on myös se, että puutarhureiden lisäksi muu työväki vaihtuu tiuhaan. Opiskelijat tulevat opiskelemaan ja puutarhan töihin monimutkaisen aikataulutuksen mukaan, kohta jo valmistuvat ja seuraavat tulevat tilalle.

Koulutila on ottanut ison askeleen uuden teknologian polulla siirtymällä asteittain led-valaistukseen. Se tuo uusia haasteita viljelyyn ja tehokkuutta tuotantoon myös talvikaudelle.

Saaren kartanon kasvihuoneisiin rakentuu joka vuosi Joulumaa-tapahtuma kirkkoineen, joulutoreineen ja satumetsä eläimineen. Tapahtumassa on yli 20 000 kävijää. Tänä vuonna Joulumaa järjestetään 15.-20.12.2017. https://www.keuda.fi/joulumaa