ISAKSSON’S

Isakssonin perheellä on ollut Turun saaristossa kasvihuoneita vuodesta 1980 lähtien, jolloin Guy ja Ragni Isaksson rakensivat Houtskariin ensimmäiset kasvihuoneet. Jonas Isaksson rakensi oman kasvihuoneen vuonna 2010 Wattkastin saarelle Korppooseen. Tällä hetkellä yritys viljelee tomaatteja kahdella eri saarella, Korppoossa ja Houtskarissa.

Yrittäjä: Jonas Isaksson. Kuvassa myös vaimo Minna sekä poika Robert.
Sijainti: Korppoo
Perustamisvuosi: 1980
Henkilökunnan määrä: 10
Kasvihuoneala m2: 9000
Päätuotteet: tomaatti, miniluumutomaatti
Myynti: myös vähittäismyyntiä
www.isakssons.fi
Facebook

Miksi haluat kasvattaa vihanneksia meille muille suomalaisille?
– Haluamme viljellä hyvänmakuisia ja laadukkaita tomaatteja, jotka on tuotettu lähellä kuluttajia mahdollisimman vähäisin ympäristökuormituksin. Vanha kunnon sanonta ”olet mitä syöt” pitää paikkansa meidän mielestämme.

Mikä on parasta työssäsi?
– Viljelijän ammatissa on joka päivä jotain opittavaa. Työ on kehittämistä sekä itsensä haastamista joka päivä. Päätökset ja niiden seuraukset ovat omissa käsissä.

Mikä on erityistä juuri sinun puutarhassasi?
– Vastapoimittu tomaattimme on todella nopeasti kaupoissa kuluttajien ostettavana. Meidän käsissämme on koko tuotanto-, myynti- ja toimitusprosessi, joten pystymme valvomaan tomaattiemme matkaa kasvihuoneesta kauppoihin ja varmistamaan näin laadukkaat tomaatit kuluttajille.

Mitä muuta puutarhurin arkeen kuuluu?
– Olen vanha lentopallopelaaja ja seuraan sitä edelleen ahkerasti. Syksyisin metsästän. Minulla on myös neljä lasta, joten touhua ja tekemistä vapaa-ajalla riittää.