fbpx

Portobellotortillat ja yrttiriisi

Tortillat ovat oivaa kesäruokaa ja pannulla paistetut portobellot, paprikat ja kesäkurpitsa ovat maukkaita täytteitä. Kasvisten seuraksi sopii helppo yrttiriisi sekä maukas korianteridippi!

neljälle

vegaaninen

1 rasia (250 g) kotimaisia portobelloja
1 ½ kotimaista paprikaa
½ kesäkurpitsa
oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria
tarjoiluun tortilloja

Yrttiriisi:

2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 1/2 dl hienonnettua basilikaa

Korianteridippi:

1 purkki (200 ml) kaurapohjaista creme fraichea
½ sitruunan mehu
½ dl hienonnettua korianteria
suolaa ja mustapippuria

OHJEET:

  1. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsynyt, sekoita joukkoon hienonnettu basilika.
  2. Valmistele kastike ja kasvikset riisin keittyessä. Sekoita kaikki korianteridipin ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  3. Pilko portobellot, paprikat ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle loraus oliiviöljyä. Lisää pannulle paprikat ja kesäkurpitsa ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Ota kasvikset syrjään ja lisää pannulle portobellot. Paista sieniä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmenneet. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna tortillat ja tarjoile tortillat paistettujen sienin ja kasvisten, yrttiriisin ja korianteridipin kera ja nauti!