fbpx

Portobelloburgerit

Vegepurilaisohjeet ovat olleet viime vuosina toinen toistaan maukkaampia! Mehevä portobellosieni käy mainiosti purilaisen väliin.

Portobelloburgerit kahdelle

2 portobellosientä
hampurilaissämpylät
rucolaa
punasipulia
voita
oliiviöljyä

valkosipulia
kotimainen punainen paprika

Valmista kastikkeet alempien ohjeiden mukaisesti. Laita valmiit kastikkeet tekeytymään jääkaappiin burgereiden teon ajaksi.

Pilko paprika renkaiksi, leikkaa valkosipuli pieniksi paloiksi ja punasipuli suikaleiksi.

Karamellisoi punasipuli paistamalla sitä pannulla voissa.

Poista portobelloista kanta, huuhtele hattuja ja kuivaa kevyesti.

Paista hattuja pannulla oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa – laita myös hampurilaissämpylät pannulle kuumenemaan ja saamaan kevyesti pintaan väriä. Kun portobellot alkavat hieman kutistua pannulla ne ovat valmiita ”pihvejä”.

Lisää pihvin kaveriksi burgerin väliin rucolaa, punasipulia, paprikasiivuja sekä feta- sekä avokadokastiketta!

Fetakastike
fetajuustoa
turkkilaista jogurttia
sitruunaa

timjamia
suolaa & pippuria

Sekoita kaikki keskenään. Tasaisen kastikkeet saat sekoittamalla kaikki aineet tehosekoittimessa.

Avokadokastike
1 avokado
puolikas chili
sitruunaa
oliiviöljyä
suolaa & pippuria

Sekoita kaikki keskenään. Tasaisen kastikkeet saat sekoittamalla kaikki aineet tehosekoittimessa.