fbpx

Paahdettu paprikakeitto (vegaaninen)

Kasviskeitto saa uuden ulottuvuuden, kun ainekset paahtaa uunissa yrttien kanssa. Paprikasta ja bataatista syntyy upea syksyinen keitto, joka lämmittää ihanasti. Jos kaipaat tulisuutta, lisää keittoon hieman chiliä!

neljälle

4-5 paprikaa
1 iso bataatti
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta timjamia
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
5 dl vettä
1 tl kurkumajauhetta
basilikaa
suolaa & mustapippuria

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet ja kannat. Kuori bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori myös sipulit ja valkosipuli ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Asettele kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sipaise kasvisten pintaan oliiviöljyä. Ripottele päälle vielä hieman tuoretta timjamia. Paista noin 30-35 minuuttia, kunnes kasvikset ovat selvästi pehmenneet ja paprikoiden pinta kupruilee.
  2. Ota kasvikset uunista ja siirrä paprikat kannelliseen rasiaan tai esimerkiksi muovipussiin ja sulje kansi / pussi. Anna levätä 10-15 minuuttia. Rasiaan kertyvä vesihöyry auttaa irrottamaan paprikoiden kuoret.
  3. Kun paprikat ovat hieman jäähtyneet, kuori ne varovasti käsin. Siirrä kaikki kasvikset isoon kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Nauti lämpimänä esimerkiksi tuoreiden yrttien kera!