fbpx

Lehtikaali-fetasämpylät

Lehtikaali sopii moneen, kuten herkullisiin sämpylöihin! Nämä suloiset sämpylät leivotaan gluteenittomista jauhoista ja lehtikaali saa kaverikseen murustettua fetaa. Nämä ilostuttavat niin arkena kuin viikonloppunakin!

12 kpl

2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl tattarijauhoa
1 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumkuitujauhetta
1/2 tl merisuolaa

1 dl voita tai kookosöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 kananmuna
2,5 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl hienoksi pilkottua lehtikaalta (1-2 lehteä)
100 g fetajuustoa

 

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, psyllium ja suola sekaisin isossa kulhossa.
  1. Sulata voi/kookosöljy. Sekoita rasva, hunaja, kananmuna ja kauramaito toisessa kulhossa. Poista lehtikaalista paksu ruoto ja pilko lehdet hienoksi silpuksi. Murusta fetajuusto pieniksi paloiksi. Lisää lehtikaali ja feta maidon joukkoon. Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä 10-15 minuuttia.
  1. Ota taikinasta ruokalusikan avulla sopivan kokoisia annoksia ja pyörittele niistä pieniä sämpylöitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taikinan tulee olla pehmeää ja helposti muovailtavaa, mutta jos taikina tuntuu liian kostealta, lisää hieman jauhoja. Sämpylöiden pyörittely on myös helpompaa jauhotetuin käsin.
  1. Paista sämpylöitä noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoile lämpimänä ja nautiskele!