fbpx

Kurpitsakeitto herkkusienten kera

Samettinen kurpitsakeitto herkkusienien kera (vegaaninen)

n. 1 kg myskikurpitsaa
2-3 sipulia (2 isompaa tai 3 pienempää)
1 valkosipulinkynsi
pieni pala inkivääriä
2 dl valkoviiniä
4 dl vettä
kasvisliemikuutio
2 dl kasvikermaa
suolaa & mustapippuria
oliiviöljyä

1 rasia Champ ruskeita herkkusieniä
tuoretta timjamia
paahdettuja kurpitsansiemeniä
margariinia paistamiseen

Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja leikkaa se neljään osaan. Siirrä 1/4 kurpitsasta sivuun myöhempää käyttöä varten, leikkaa loput pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Kuullota sipuleita, inkivääriä ja kurpitsaa kattilassa. Lisää valkoviini ja keitä n. 2 min. Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna keiton porista ainakin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä, lisää kaurakerma ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna keitto vielä uudelleen ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Huom! Voit jättää myös valkoviinin pois ja lisätä sen tilalta 2dl kasvislientä.

Keiton poristessa leikkaa loput myskikurpitsasta kuutioiksi. Pilko herkkusienet ja paista niitä pannulla, kunnes neste haihtuu sienistä. Lisää reilu nokare sinistä keijua, kurpitsat, timjami ja kurpitsansiemenet. Paahda sienet ja kurpitsakuutiot pannulla kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Voit tarjoilla keiton kuvien mukaisesti niin, että herkkusienet ja paahdetut kurpitsat tarjoillaan keiton pohjalla ns. yllätyksenä tai vaihtoehtoisesti keiton päällä kruununa. Maku on molemmissa sama: HERKULLINEN.