fbpx

Kesäkurpitsapitsat

Kesäkurpitsasta syntyy näppärästi hauskoja ja herkullisia pikkupitsoja! Täytteeksi voisi kokeilla myös vaikkapa paprikaa tai mozzarellan sijaan vuohenjuustoa. Tuoreita yrttejä ei kuitenkaan kannata unohtaa, sillä ne tuovat näihin ihanaa makua!

10-12 pitsakiekkoa

1 iso kesäkurpitsa
oliiviöljyä
noin 10 kirsikkatomaattia
1 pallo mozzarellaa
noin 1 dl tomaattimurskaa (tai tomaattipyrettä)
tuoretta basilikaa & oreganoa
suolaa & mustapippuria

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se parin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sipaise kiekkojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Esipaista kiekkoja noin 5 minuuttia.
  2. Leikkaa kirsikkatomaatit siivuiksi ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Ota kesäkurpitsat uunista ja annostele kiekkojen päälle hieman tomaattimurskaa, mozzarellaa sekä kirsikkatomaatteja. Leikkaa päälle tuoreita yrttejä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kesäkurpitsat sopivasti pehmenneet. Tarjoa lämpimänä ja nauti!