Itse tehty ketsuppi

Noin 5 dl

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 iso punasipuli
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
  • 1/8–1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua maustepippuria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika ja selleri. Kuumenna kattilassa viinietikka ja sokeri. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua keskilämmöllä noin puoli tuntia ja soseuta seos sitten sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kuumenna ketsuppi uudelleen ja jatka keittämistä vielä toiset puoli tuntia tai kunnes ketsuppi on paksuuntunut. Purkita kuuma ketsuppi steriloituihin purkkeihin ja laita korkit kiinni. Jäähdytä ja siirrä purkit jääkaappiin.