Italialaiset salaattikupit

  • 2 punttia salaattia
  • 2–3 kpl kevätsipulia pienittynä
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl makeaa paprikajauhetta
  • 400 g luomujauhelihaa
  • 1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kuivattua basilikaa ja rosmariinia
  • suolaa ja pippuria
  • (pieneksi pilkottuja oliiveja)
  • noin 10 minitomaattia viipaleina

Yrttimajoneesi:

  • 3 dl yrttejä (basilikaa, meiramia, timjamia, persiljaa)
  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Kuullota kevätsipuli ja valkosipulinkynsi öljyssä. Lisää paprikajauhe ja anna sen lämmetä hieman. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon mausteet ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Anna hautua hetken. Tee sillä aikaa yrttimajoneesi. Laita kaikki raaka-aineet sauvasekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Pese, revi ja lingo salaattilingolla salaatinlehdet rapeaksi. Kasaa lihatäytettä salaattilehtien päälle. Asettele päälle minitomaattiviipaleet. Lisää yrttimajoneesia salaattikuppien päälle ja nauti.