fbpx

Hurmaava talvisalaatti

Lehtikaali ja parsakaali sopivat mainiosti yhteen ja niistä valmistuu herkullisen rapea talvisalaatti. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi fetajuustoa tai sinihomejuustoa.

4-5 isoa lehteä lehtikaalia
jäävuorisalaattia
1 parsakaali
1 iso nippu tummia kivettömiä viinirypäleitä
100 g mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
1 dl kuivattuja taateleita (tai rusinoita)
hunajaista vinaigrettea
2 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä

Hunajainen vinaigrette:

2 tl dijon-sinappia
½ sitruunan mehut
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia)

suolaa & mustapippuria

 

OHJEET:

  1. Leikkaa parsakaali hyvin ohuiksi siivuiksi. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali ja pilko se myös pieniksi suikaleiksi. Siirrä parsakaali ja lehtikaali isoon kulhoon.
  2. Puolita viinirypäleet ja oliivit. Pilko taatelit pieniksi paloiksi. Lisää viinirypäleet, oliivit ja taatelit salaatin joukkoon ja sekoita.
  3. Valmista vinaigrette. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa ja lisää sitten vinaigrette salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua hetken ajan. Viimeistele salaatti paahdetuilla cashew-pähkinöillä. Tarjoa ja nauti!