fbpx

Herkkusieni-perunamunakas uunissa

Uunissa paistettu munakas eli frittata on kesäiltojen pelastus! Uunimunakas on helppo valmistaa ja se maistuu vaikkapa piknikillä. Timjamilla maustetut herkkusienet ovat tämän munakkaan salaisuus ja sen seuraksi sopii pestolla marinoidut kirsikkatomaatit.

Vuoan halkaisija: 25 cm

1 rasia (200 g) kotimaisia herkkusieniä
oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
4-5 keskikokoista keitettyä perunaa
1 basilikaruukku
8 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
100 g fetajuustoa

Nopeat pestotomaatit:
2 tl pestoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rasia kirsikkatomaatteja
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl hienoksi silputtua basilikaa

OHJEET:

1.Lämmitä uuni 180 asteeseen. Huuhdo sienet tarvittaessa ja pilko ne muutamaan osaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle loraus oliiviöljyä. Kuullota sieniä keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes sienet ovat ruskistuneet ja niistä on irronnut hieman nestettä. Mausta sienet timjamilla ja ota pois liedeltä.

2.Pilko perunat pieniksi paloiksi. Hienonna myös basilika ja säästä noin ½ dl yrttisilppua tomaatteja varten sekä hieman myös munakkaan koristeluun.

3.Levitä uunivuoan pohjaan ja reunoille reilusti oliiviöljyä ja lisää sitten sienet ja perunat uunivuokaan.

4.Vatkaa kananmunat isossa kulhossa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla basilikalla. Kaada kananmunaseos uunivuokaan ja murusta lopuksi pinnalle fetajuusto. Paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt keskeltä. Valmistele sillä aikaa tomaatit.

5.Sekoita keskenään pesto ja oliiviöljy. Pilko puolet kirsikkatomaateista paloiksi ja pidä loput kokonaisina. Sekoita tomaattien joukkoon pestoöljy, pinjansiemenet sekä basilika.

6.Tarjoile munakas pestotomaattien ja esimerkiksi vihersalaatin kera ja nauti!