fbpx

Basilikavohvelit vihersalaatilla

Nämä maukkaat suolaiset vohvelit saavat makunsa basilikasta ja kesäkurpitsasta ja niiden seuraksi sopii monenlaiset täytteet. Testaa ainakin erilaisia salaatteja, kasviksia ja fetajuustoa!

noin 5 vohvelia

2,5 dl raastettua kesäkurpitsaa (n. ½ kesäkurpitsa)
2 luomukananmunaa
2 dl kauramaitoa
1 dl hienoksi pilkottua basilikaa
1,5 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
kookosöljyä tai voita paistamiseen

Tarjoiluun:

erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
kurkkua
fetajuustoa

 

  1. Raasta kesäkurpitsa suikaleiksi ja aseta sivuun. Vatkaa kananmunat ja maito sekaisin isossa kulhossa. Lisää raastettu kesäkurpitsa ja basilika ja sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne sitten munaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja levitä pinnoille hieman kookosöljyä pullasudin avulla. Kaada raudalle muutaman ruokalusikallisen verran taikinaa, levitä tasaiseksi kerrokseksi ja paista noin 3-4 minuuttia, kunnes vohveli on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Toista niin kauan, kunnes taikina on loppu.

Sillä aikaa kun vohvelit paistuvat, pilko kirsikkatomaatit ja kurkku. Tarjoile vohvelit vihersalaatin, kasvisten ja fetajuuston kera ja nauti!