fbpx

Kaikki käytettävissä kannoista kuoreen

Suurin osa ruokahävikistä syntyy omissa kodeissamme, kun alun perin syömäkelpoinen ruoka heitetään pois. Hävikkiin menevän ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen synnyttää turhia päästöjä jopa 100 000 auton verran vuosittain.

Suomalaiset kasvihuonevihannekset ovat mitä mainioimpia ruokahävikin vähentäjiä – niistä suurimmasta osasta 100 % on syömäkelpoista. Tomaatit, kurkut, salaatit ja yrtit voi käyttää kokonaan, eikä mitään ei tarvitse heittää pois. Kuoriminen on tarpeetonta, ja tuotteet ovat heti valmiita syötäviksi.

Jokaisessa kodissa voi helposti pienentää ruokahävikkiä, kun säilyttää tuotteet oikein, käyttää ne mahdollisimman tuoreina ja pakastaa tai kuivattaa mahdollisesti syömättä jääneet ruuat. Kannattaa myös muistaa kohtuus kaikessa – osta juuri sen verran kun tarvitset, jolloin hävikkiä ei pääse syntymään.

Viisi vinkkiä vihannesten hyötykäyttöön

Lisää hävikkiasiaa täältä