Uunikuivatut tomaatit

Kun kaipaat vaihtelua, testaa uunikuivattuja tomaatteja! Parin tunnin kuivatus saa tomaateista ihanan meheviä, ja öljyyn säilöttynä ne toimivat myös herkullisena lahjana.

2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa & mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
+ oliiviöljyä säilömiseen

OHJEET:

  1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Huuhdo ja valuta kirsikkatomaatit ja pilko ne puoliksi.
  2. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja levitä kirsikkatomaatit pellille leikkuupinta ylöspäin. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Paista keskitasolla 2 tuntia. Anna tomaattien jäähtyä.
  3. Tarjoile joko sellaisenaan tai annostele tomaatit lasipurkkiin ja kaada päälle oliiviöljyä juuri sen verran että tomaatit peittyvät öljyyn. Öljyssä säilötyt tomaatit säilyvät jääkaapissa muutaman viikon.