Syksyn sienipiirakka

Syksyn lämpöä kotimaisesta lähiruuasta! Kotimaisia sieniä on saatavilla joka päivä kaupoista ympäri Suomen. Loihdi pimeneviin iltoihin herkullinen ja gluteeniton herkkusienipiirakka! Tsekkaa valmistus videolta ja resepti alla!

Sienipiirakka on syksyn klassikko, ja tämä sienipiirakka saa ruokaisuutta ja herkullista makua kotimaisista herkkusienistä. Piirakka onnistuu helposti gluteenittomana ja hurmaa taatusti monet!


Gluteeniton herkkusienipiirakka

Vuoan halkaisija: 25 cm

Pohja:
2 dl tattarijauhoa
1 dl riisijauhoa
2 rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
5 rkl oliiviöljyä
noin 1 1/2 dl kylmää vettä

Täytteet:
1 rasia (200 g) kotimaisia herkkusieniä (Champ)
noin 70 g baby-pinaattia
100 g murustettua fetajuustoa

Munamaito:
2 kananmunaa
3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
2 rkl tuoretta timjamia
suolaa & mustapippuria

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla hieman tahmeaa, mutta käsin muovailtavaa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täytteet.
  2. Huuhdo sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Jätä kuitenkin muutama kokonainen sieni koristelua varten. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sieniä tilkassa oliiviöljyä pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää pinaatti ja sekoittele se sienten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Annostele täyte piirakkapohjan päälle ja murustele pinnalle fetajuusto.
  3. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa joukkoon kauramaito. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja piirakka on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja nauti sitten sellaisenaan tai vaikkapa salaatin kera!