Honka Holding Oy (Honkatarhat Oy, Hevi-Kolmio Oy, Kyröntarhat Oy)

Toimitusjohtaja: Hannu Pitkänen
Sijainti: Satakunta (Honkatarhat ja Hevi-Kolmio), Varsinais-Suomi (Kyröntarhat)
Perustamisvuosi: 1986 (Honkatarhat Oy)
Henkilökunnan määrä: 156
Kasvihuoneala m2: Kokonaispinta-ala 6,5 ha (Honkatarhat 2,2 ha, Hevi-Kolmio 1,9 ha, Kyröntarhat 2,4 ha
Päätuotteet: salaatit, yrtit
Myynti: vain jälleenmyyjille/tukkuun
www.vihreakeiju.fi
Facebook

Miksi haluatte kasvattaa vihanneksia meille muille suomalaisille?  

– Haluamme tarjota tuoretta ja terveellistä luonnon omaa taikavoimaa ympäri vuoden

Mikä on parasta työssässänne?

– Saada kehittää suomalaista osaamista salaattien ja yrttien tuotannossa, ”modernia teknologiaa kasvien ehdoilla”.

Mikä on erityistä juuri teidän yrityksessänne?      

– Vihreäkeijun salaatit kasvavat Kirkkokallion energiapuistossa, joka on kiertotalouden edelläkävijä. Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion yritykset tuottavat yhteistyössä energiaa kiertotalouden periaatteella. Alueen biokaasulaitos käsittelee vuodessa useita kymmeniä miljoonia kiloja jätettä, joka jalostetaan kiertotalouden prosesseissa energiaksi. Energiapuiston toiminnan mahdollistaa yrityksen laaja yhteistyö.

Vihreäkeijun juuret ulottuvat 30 vuoden taakse. Honkatarhat Oy:n tuotanto aloitettiin vuonna 1986, jolloin tuotantokasvina oli kurkku. Vuonna 1998 yritys siirtyi Vihreäkeiju – ruukkusalaattien ja – yrttien tuotantoon. Nykyisellään noin 12 miljoonaa leikattua salaattia ja 2 miljoonaa ruukkuyrttiä lähtee vuosittain myymälöihin.