Tomaattinen broileri-perunavuoka

Uuniruoka valmistuu helposti yksinkertaisista raaka-aineista. Öljyä ei tässä ruoassa kannata säästää, sillä ruokaan ei lisätä nestettä sitruunamehua lukuun ottamatta. Öljy tekee ruoasta sitruunamehun kanssa mehevän. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

4 annosta

  • 2 kg kiinteitä perunoita
  • rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 600 g broilerinfileesuikaleita
  • suolaa
  • 6 isoa kotimaista tomaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 100 g parmesaanijuustoa raasteena
  • n. 1 ½ dl rypsi-, avokado- tai oliiviöljyä
  • kahden sitruunan mehu

Kuori perunat ja leikkaa ne aivan ohuiksi viipaleiksi leikkurinterällä. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja broilerinfileesuikaleet. Kääntele kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes ne ovat paistuneet kauttaaltaan. Nosta sivuun. Kuumenna öljyä ja lisää pannulle perunaviipaleet. Paista muutama minuutti. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ainekset kerroksittain uunivuokaan. Hienonna väleihin basilikaa ja raasta parmesaanijuustoa. Valuta joukkoon vielä öljyä ja puristettua sitruunamehua. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia, kunnes ruoka on kypsää.