fbpx

Tabouleh

Tabouleh on arabimaissa yleisesti tarjottava bulgurista ja kasviksista tehty raikas salaatti, joka on mainio niin juhlapöydän seisovassa pöydässä kuin arkena esimerkiksi grilliherkkujen kanssa. Älä säästele yrteissä!

4 annosta

  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl bulgur-vehnää

Lisäksi:

  • ¾ dl sitruunamehua
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • ½ ruukku tuoretta persiljaa
  • 4 kotimaista tomaattia
  • ½ kurkku
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 punasipuli

Kiehauta vesi ja lisää suola ja bulgur-vehnä. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja bulgur on kypsää. Jäähdytä. Sekoita sitruunamehu, hienonnettu minttu, persilja ja pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja kurkku keskenään. Lisää joukkoon oliiviöljy, mustapippuria myllystä ja hienonnettu punasipuli.Sekoita joukkoon vielä bulgur ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, yrttejä tai sitruunamehua.