sirkkalehtimerkki_920x370_052016

Sirkkalehtimerkki kertoo kotimaisuudesta

Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkki on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, kukkien sekä taimistotuotteiden – ja ruokaperunan tuotemerkki.

Vuonna 1989 käyttöön otettu tunnus on yksi suomalaisten parhaiten tuntemista brändeistä. Kauppapuutarhaliiton alkuvuonna 2016 teettämästä tutkimuksesta selvisi, että peräti 98 prosenttia täysi-ikäisistä suomalaisista tunnistaa merkin. Sirkkalehtimerkkiä käyttäviä yrityksiä on reilu 400.

Laadukasta suomalaista

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa.

Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimuksessa viljelijät ja pakkaamot sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Monta nimeä, sama viesti

Tutulla merkillä on monta nimeä: sirkkalehtimerkki, sirkkalippu, kotimaisuusmerkki tai puhtaasti kotimainen -merkki. Yhtä kaikki, merkki takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden ja korkean laadun. Suosimalla kotimaassa viljeltyjä tomaatteja, kurkkuja, paprikoita, salaatteja ja yrttejä tuet myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia.