Argentiinalainen tuorekastike chimichurri on perinteinen grillatun lihan maustaja, mutta sopii se grillattujen kasvistenkin kanssa. Ja miksei toimisi kastikkeena ja lisukkeena ihan missä vaan.

1 ruukku korianteria
½ ruukkua silolehtistä persiljaa
kourallinen tuoretta ruukkuoreganoa (tai 2tl kuivattua oreganoa)
1-2 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punainen paprika
puolikas chili
1 kevätsipuli
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa

Suolaa & pippuria

Irrota ruukuista korianteri ja persilja. Voit käyttää huoletta myös osan ohuista varsista.
Pilko hieman paprikaa, tomaatteja ja sipulia ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Mittaa mukaan oliiviöljy, sitruunanmehu ja punaviinietikka.

Blendaa kevyesti. Maista ja säädä makua tarvittaessa. Säädä oliviiöljyllä kastikkeen paksuutta ja lisää makua mielen mukaan. Jätä kastike mieluiten tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.