Herkullinen muhammara-paprikatahna

Uunissa paahdetuista paprikoista syntyy mielettömän maukas tahna, joka saa täyteläisyyttä saksanpähkinöistä ja tomaattipyreestä. Muhammaraksi kutsuttu tahna maistuu niin kasvisten kaverina kuin vaikkapa kalan lisukkeena!

3 punaista paprikaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 rkl tomaattipyrettä
½ sitruunan mehu
½ tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria

OHJEET:

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista kannat ja siemenet. Aseta paprikat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua. Anna paprikoiden jäähtyä.
  2. Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda saksanpähkinöitä muutama minuutti kuumalla paistinpannulla. Aseta hetkeksi sivuun.
  3. Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori ne varovasti. Lisää kuoritut paprikat, saksanpähkinät, tomaattipyre, sitruunamehu sekä mausteet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa ja nauti!