fbpx

Kasvislasagne

Kotimaisista kasviksista valmistat hyvän mielen lasagnen. Kasvihuoneista kerätty sato on puhdasta ja lähellä tuotettua ruokaa. Mitkä värit, maut ja aromit!
Ja kotimainen chilipaprika! Se vasta hyvää onkin!

Kasvislasagne

4-6 annosta

1 kotimainen punainen suippopaprika
5-6 kotimaista tomaattia lohkoina
1 kotimainen chilipaprika
200 g kotimaisia herkkusieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 palsternakka
½ keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 ruukku tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta

Lisäksi:

6 kpl pinaattilasagnelevyjä
100 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Hienonna chilipaprika. Paloittele kesäkurpitsa, herkkusienet ja paprika. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy isossa wokkipannussa tai kattilassa.

Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, vesi ja kasvisliemikuutio, sekä tuorejuusto. Anna kiehua hetki. Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään nesteeseen. Kiehauta. Tarkista maku. Hienonna joukkoon basilikaa ja lisää vielä juustoraaste.

Laita kerros kastiketta uunivuoan pohjalle. Levitä päälle lasagnelevyjä ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.