fbpx

Intialainen kasvispata

Intialainen kasvispata on lämmin tarjottava syksyiseen iltaan. Kotimaisista kasviksista saat itämaisten mausteiden kanssa täyteläisen pataruoan. Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Intialainen kasvispata

4 annosta

1 punainen kotimainen paprika
1 punainen kotimainen chilipaprika
8-10 kotimaista tomaattia
200 g kotimaisia herkkusieniä
2 isoa sipulia
8-10 perunaa
1 kesäkurpitsa
2 tl juustokuminaa
2 tl garam masalaa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä
¾ dl rypsi- tai seesamiöljyä
4 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
1 ruukku tuoretta korianteria

Kuori ja paloittele sipuli ja perunat reiluiksi lohkoiksi. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Leikkaa herkkusienet ja tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää juustokumina, garam masala ja hienonnetut valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilipaprika.

Lisää loput kasvikset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää kookosmaito ja anna kasvisten hautua kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä.

Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.