fbpx

Gluteeniton tomaattifocaccia

Focaccia on italialainen klassikko ja tämä gluteeniton versio saa mahtavaa makua kirsikkatomaateista. Voit kokeilla myös muitakin tomaatteja leivän koristeluun!

4 dl noin 40-asteista vettä

1 1/2 tl kuivahiivaa
1 rkl psylliumkuitujauhetta
1 rkl hunajaa (tai esimerkiksi vaahterasiirappia)
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl riisijauhoa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 rkl perunajauhoa
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä

oliiviöljyä
1 rasia kirsikkatomaatteja (ja / tai esimerkiksi luumutomaatteja)

OHJEET:

  1. Sekoita isossa kulhossa vesi, psylliumjauhe, hiiva ja hunaja keskenään. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää jauhot ja oliiviöljy nesteeseen ja sekoita hyvin. Taikina saa olla suhteellisen kosteaa. Peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi siivuiksi. Muotoile taikinasta 3 pyöreää leipää ja painele kirsikkatomaatteja leipien pintaan. Lorauta leipien päälle hieman oliiviöljyä.
  3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä. Tarjoa ja nauti!