• På Svenska
  • Tietoa meistä
Puhtaasti Kotimainen
  • Etusivu
  • Tuotteet
    • Chili
    • Idut ja versot
    • Kurkku
    • Salaatit
    • Sienet
    • Paprika
    • Tomaatti
    • Yrtit
    • Vihannesten säilytys
  • Reseptit
  • Sirkkalehtimerkki
  • Tuottajat
    • Vuoden laatutuottajat
  • Kasvihuoneviljely
    • Opetusmateriaalit
    • Vastuullisuus
    • Energiankäyttö kasvihuoneissa
    • Kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutukset
    • Pakkaaminen ja muovi
    • Turvalliset ja terveelliset tuotteet
    • Turvallisesti pöytääsi
  • Ajankohtaista
  • Search
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Tiktok

Uusi, maukas keskusteluohjelma starttaa! 🥒🍅🥬

Vihannespuhetta -ohjelma pureutuu hauskoihin ja kirpeisiin vihanneskysymyksiin legendaarisen Arto Nybergin johdolla. Ensimmäisen jakson vieraaksi saapuu radiojuontaja Harri Moisio, joka paljastaa muun muassa mikä kotimaisista kasviksista on petollisin.

Katso jaksot tästä!

Master Chef -tähti Samuli Sepponen vinkkaa: Vinegretti ja pikkelöinti tekevät vihanneksille ihmeitä!

Kotimaiset kasvikset nousevat uudelle tasolle, kun niiden sekaan lorauttaa itsetehtyä vinegrettiä, ja vaihtelua annoksiin saa pirskahtavan herkullisella pikkelöinnillä. Nappaa talteen Samulin opit ja valmistaudu ottamaan kehut vastaan ruokapöydässä!

Lue lisää

Arjen kiireessä kokkaaminen jää välillä vähemmälle, ja syöminen saa sivuroolin. Kasvisten lisääminen lautaselle onnistuu kuitenkin käden käänteessä, vaikka aikaa ei olisi kuin take-awaylle tai valmisruoalle. Nappaa inspistä arkiviikon aterioihin!

Lue lisää

Tuunaa 5 perusruokaa vihanneksilla! Klassikkoruoat nousevat uudelle tasolle, kun niitä höystää runsaalla määrällä kasviksia ja yrttejä. Kasvikset sujahtavat yllättävän sujuvasti päivän rutiiniruokailuihin – kuin huomaamatta!

Lue lisää

Kun salaatti ei uppoa ja vihannekset jäävät lautaselle – ei hätää! Kokeile näitä lempeitä ja herkullisia kasvisvälipaloja, jotka tekevät vihanneksista osan arjen herkkuhetkiä koko perheelle, ilman turhaa draamaa.

Lue lisää

Värikäs lautanen – pieniä valintoja, suuria vaikutuksia!

Marttaliiton johtava asiantuntija Marjo Rantapusa kertoo vierailija-artikkelissa, kuinka koostaa ravitsemuksen kannalta toimiva, värikäs lautanen arkeen.

Lue lisää

Ajankohtaista

Nappaa haltuun nämä seongin parhaat vihannesvinkit:

Oodi tomaatille – kypsennys kannattaa ja lajike valitaan ruoan mukaan

Puutarha-alan toimittaja ja tomaatteja itsekin viljelevä Elina Vuori fiilistelee vierailija-artikkelissa suomalaisen keittiön monipuolista herkkua: tomaattia.
Lue lisää
https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2025/08/puhtaasti_kotimainen_kauppapuutarhaliitto_KP-8763_Web.jpg 833 1366 johanna https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2021/03/puhtaasti-kotimainen-logo-121x75.png johanna2025-10-14 00:44:192025-10-01 12:41:05Oodi tomaatille – kypsennys kannattaa ja lajike valitaan ruoan mukaan

800 grammaa kasviksia päivässä? Näin se onnistuu: katso 5 vinkkiä!

Lohturuokaa syksyyn tai vihreitä vihanneksia helposti juotavassa muodossa? Näillä 5 vinkillä upotat ruokavalioosi hyvän satsin tuoretta.
Lue lisää
https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2025/10/SATOKAUSIKALENTERI_KPL_KASVIHUONEVIHANNEKSET_1-Suuri.jpeg 1024 1280 johanna https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2021/03/puhtaasti-kotimainen-logo-121x75.png johanna2025-10-06 00:54:322025-10-02 10:26:20800 grammaa kasviksia päivässä? Näin se onnistuu: katso 5 vinkkiä!

Kurkku ei kuulu jääkaappiin! Ja 5 muuta vinkkiä hävikin vähentämiseen

22.-28.9.2025 vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa! Omassa arjessa hävikkiä voi torjua helposti suunnittelulla ja huolellisuudella. Hävikin minimointi tekee hyvää paitsi maapallolle, myös oman ruokakunnan kukkarolle.
Lue lisää
https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2024/12/SATOKAUSIKALENTERI_KAUPPAPUUTARHALIITTO_KASVISOSTOKSET_MARRASKUU2023-050-e1753432890546.jpg 1059 1638 johanna https://puhtaastikotimainen.fi/wp-content/uploads/2021/03/puhtaasti-kotimainen-logo-121x75.png johanna2025-09-22 00:17:412025-07-25 11:41:37Kurkku ei kuulu jääkaappiin! Ja 5 muuta vinkkiä hävikin vähentämiseen

Ruokapöytääsi, vastuullisesti

Kotimainen kasvihuoneala on vastuullinen. Viljelyssä otetaan huomioon ruuan puhtaus, ympäristö ja työntekijät.

  • Tuotteet

    Suomalaisilta kasvihuoneilta saa vuoden jokaisena päivänä tomaattia, kurkkua, salaatteja ja yrttejä.

    Lue lisää
  • Tuottajat

    Suomalaiset viljelijät kasvattavat päivittäin rakkaudella ja ammattitaidolla tuotteitaan juuri sinua varten.

    Lue lisää
  • Vastuullisuus

    Kotimaiset kasvihuonevihannekset tuotetaan vastuullisesti. Alaa kehitetään jatkuvasti vastuullisemmaksi.

    Lue lisää

Pääosassa kotimaiset vihannekset

Kaikissa resepteissämme pääosassa ovat kotimaiset vihannekset.

Reseptit

Me toimimme vastuullisesti

Tiedätkö, mistä ruokasi on peräisin? Oletko tutustunut, miten ruokasi kasvatetaan?

Vastuullisuus

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Follow

Puhtaasti kotimainen

Yrttimarinadi tekee ihmeitä tofulle 😍🌿🌱⁠
⁠
Ei enää ikinä mautonta tofua! Valmistele aromikkaan yrttinen marinadi tunti ennen tofun paistamista.⁠
⁠
🌿 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. persiljaa, basilikaa, timjamia, korianteria tai minttua – voit yhdistellä vapaasti)⁠
🌿 1 rkl sitruunamehua (tuorepuristettu)⁠
🌿 1 tl sitruunankuorta (raastettuna, pestystä sitruunasta)⁠
🌿 2 rkl oliiviöljyä⁠
🌿 1 tl vaaleaa soijakastiketta tai ripaus suolaa⁠
🌿 1 valkosipulinkynsi murskattuna⁠
🌿 ½ tl rouhittua mustapippuria⁠
🌿 1 tl hunajaa tai agavesiirappia⁠
⁠
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Leikkaa tofu sopiviksi paloiksi, ja taputtele ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Kaada marinadi tofun päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mielellään 1–2 tuntia.⁠
⁠
Tofu voidaan maustumisen jälkeen grillata, paistaa pannulla tai kypsentää uunissa. Lopputulos on yrttinen, raikas ja aromikas!⁠
⁠
#tofu #marinadi #vegaani #kasvisruoka Lightbox link for post with description Yrttimarinadi tekee ihmeitä tofulle...
100
Share 17982026435877004
Follow

Puhtaasti kotimainen

Pehmeät rieskatacot 🫶🌮🍅⁠
⁠
Tällä ohjeella loihdit tacorieskan alkupalaksi kuudelle herkkusuulle. Annoksesta saa ruokaisamman tuplaamalla sen ja lisäämällä täytteeksi haluamaasi proteiinia. 😋⁠
⁠
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja⁠
1 kpl kurkku⁠
1 prk (2 dl) turkkilaista jugurttia tai kaurafraichea⁠
2 pnt lempiyrttejäsi, esim. korianteria ja lehtipersiljaa⁠
n. 100 g rapeaa salaattia⁠
1 pnt viinisuolaheinää⁠
1 kpl punasipulia (voi myös käyttää kevätsipulia)⁠
6 kpl pyöreitä, pieniä peruna- tai kaurarieskoja⁠
kylmäpuristettua rypsiöljyä⁠
suolaa ja pippuria maustamiseen⁠
⁠
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen. Halkaise osa kirsikkatomaateista, jätä osa kokonaisiksi. Laita tomaatit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele niiden päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä tomaatteja uunissa 10-15 min., kunnes ne ovat hieman pehmenneet.⁠
⁠
Leikkaa kurkku pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa jokainen kolmesta palasta viideksi paksuksi tikuksi. Hiero kurkkutikkujen pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Paista kurkkutikkujen pintaan kaunis pinta kuumalla paistinpannulla.⁠
⁠
Ota yrteistä jonkin verran kauniita lehtiä erikseen koristelua varten ja pilko loput yrteistä pieneksi. Sekoita puolet pilkotuista yrteistä kaurafraichen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.⁠
⁠
Pilko salaatti ja viinisuolaheinä suupalan kokoisiksi. Laita salaatit kulhoon ja ripottele niiden päälle hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon myös loput pilkotuista yrteistä.⁠
⁠
Pilko lopuksi varsipunasipuli pieneksi.⁠
⁠
Levitä rieskan päälle hieman yrtti-kaurafraichea ja 1-2 grillattua kurkkutikkua. Laita näiden päälle yrttiöljyssä pyöritettyä salaattia ja muutama uunipaahdettu tomaatti. Ripottele päälle lopuksi pilkottua varsipunasipulia ja yrttien lehtiä.⁠
⁠
#kasvisruoka #syysloma #lomaruoka #kotimainen Lightbox link for post with description Pehmeät rieskatacot 🫶🌮🍅⁠ ⁠ Tällä...
211
Share 18125288551495503
Follow

Puhtaasti kotimainen

Suloisen paahteinen muhammara-tahna ❣️🫑🥰⁠
⁠
Tämä tahna saa paahteisuutensa uunin kautta käytetyistä paprikoista ja täyteläisyyttä saksanpähkinöistä + tomaattipyreestä. Lähi-Idän keittiöstä lainattu resepti maistuu tuoreen hapanjuurileivän kera ja kanan tai kalan kaverina. 🤤⁠
⁠
3 punaista paprikaa⁠
1 dl saksanpähkinöitä⁠
1 rkl tomaattipyrettä⁠
½ sitruunan mehu⁠
½ tl juustokuminaa⁠
suolaa ja mustapippuria⁠
⁠
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista kannat ja siemenet. Aseta paprikat leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua. Anna paprikoiden jäähtyä.⁠
Kuumenna pieni paistinpannu ja paahda saksanpähkinöitä muutama minuutti kuumalla paistinpannulla. Aseta hetkeksi sivuun.⁠
Kun paprikat ovat jäähtyneet, kuori ne varovasti. Lisää kuoritut paprikat, saksanpähkinät, tomaattipyre, sitruunamehu sekä mausteet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa ja nauti!⁠
⁠
#muhammara #tahna #levite #leipä #lohturuoka Lightbox link for post with description Suloisen paahteinen muhammara-tahna...
355
Share 18127409611469403
Follow

Puhtaasti kotimainen

Arkiruoka kätkee sisäänsä 800 grammaa vihanneksia 🪄🍅⁠
⁠
Ravitsemussuositusten mukainen päivittäinen 500–800 gramman kasvisten saanti saattaa ensikuulemalta tuntua vaikealta toteuttaa, mutta todellisuudessa määrä täyttyy yllättävän helposti!⁠
⁠
Moniin syksyn tuttuihin ja herkullisiin ruokiin saa helposti upotettua reilusti kasviksia:⁠
⁠
💚 Parita vihannekset juuston kanssa syntisen hyviin Grilled cheese -leipäsiin, ohje löytyy nyt artikkelista bion linkistä!⁠
🧡 Ujuta runsaasti vihreää aamusmoothieen⁠
🩷 Valmista kerralla kunnon satsi syksyistä omenaista lihapataa⁠
💙 Pikkelöi vihannekset maistuviksi⁠
⁠
#syksy #syysruoka #lohturuoka Lightbox link for post with description Arkiruoka kätkee sisäänsä 800 grammaa...
340
Share 17869248423450425
Follow

Puhtaasti kotimainen

Puhutaan kasviksista, mutta syödään nyt ensin 😎💚⁠
⁠
Psst! Kurkkaa koko jakso bion linkin kautta! Lightbox link for post with description Puhutaan kasviksista, mutta syödään nyt ensin...
470
Share 17842281630595930
Follow

Puhtaasti kotimainen

Pikaisesti pikkelöity kurkku-tomaattisalaatti ✨️🥒🍅⁠
⁠
Pirskahtelevaa makua päivän aterioille tarjoavat pikkelöidyt vihannekset. Nämä rapeat herkut valmistuvat tunnin pika-pikkelöinnillä.⁠
⁠
200 g kotimaisia kirsikkatomaatteja⁠
Puolikas kurkku⁠
3 rkl omenasiiderietikkaa⁠
3 rkl väkiviinaetikkaa⁠
3 rkl vettä⁠
1 tl suolaa⁠
1 rkl sokeria⁠
¼ tl jauhettua mustapippuria⁠
2 rkl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. tilliä tai basilikaa) ⁠
⁠
Huuhtele kirsikkatomaatit ja viipaloi ne kolmeen osaan. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoile tomaattiburgerien täytteenä.⁠
⁠
Vinkki! Voit käyttää ylijääneen pikkelöintiliemen esimerkiksi salaatinkastikeen valmistukseen.⁠
⁠
#pikkelöinti #salaatti #arkiruoka #pikaruoka Lightbox link for post with description Pikaisesti pikkelöity kurkku-tomaattisalaatti...
340
Share 17968745177950819
Follow

Puhtaasti kotimainen

Puhutaan kasviksista, mutta syödään nyt ensin 🤭❤️⁠
⁠
Arto Nybergin kanssa studioon asteli kaksi todellista kasvisasiantuntijaa, ja meno oli sen mukaista! Katso koko hulvaton jakso Puhtaasti Kotimaisen Tube-kanavalta! Lightbox link for post with description Puhutaan kasviksista, mutta syödään nyt ensin...
614
Share 18093842674785778
Follow

Puhtaasti kotimainen

Gnocchivuoka leipäjuustolla lokakuuhun 😍🍽️🍅⁠
⁠
Gnocchivuoka on täydellinen arkiherkku: vain muutama raaka-aine, nopea valmistus ja uuni hoitaa loput. Sillä aikaa ehdit vaikka kattaa pöydän tai loihtia kylkeen vihersalaatin.⁠
⁠
Tähän reseptiin käytetään suussasulavaa leipäjuustoa! Jos haluat ruokaan lisää potkua, voit lisätä mukaan myös chiliä.⁠
⁠
500 g gnoccheja (pakaste tai tuore)⁠
300 g tuoreita tomaatteja pilkottuna⁠
2 dl tomaattikastiketta, katso resepti täältä⁠
150–200 g leipäjuustoa⁠
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna⁠
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna⁠
suolaa ja mustapippuria maun mukaan⁠
öljyä vuoan voiteluun⁠
Valmistus:⁠
⁠
Lämmitä uuni 200 °C. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.⁠
⁠
Keitä gnocchit paketin ohjeen mukaan, valuta hyvin.⁠
⁠
Sekoita kulhossa gnocchit, pilkotut tomaatit, tomaattikastike, valkosipuli, suola ja pippuri.⁠
⁠
Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste tai viipaleet tasaisesti.⁠
⁠
Paista uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean pinnan.⁠
⁠
Ota vuoka uunista, ripottele päälle tuore basilika ja tarjoile heti.⁠
⁠
#arkiruoka #syksy #syysruoka #kotiruoka #helpporesepti #kasvisruoka Lightbox link for post with description Gnocchivuoka leipäjuustolla lokakuuhun...
400
Share 17876394048414921
Follow

Puhtaasti kotimainen

Voidaan vahvistaa, että tämä MasterChef-voittaja Samulin vinegretti on mieletön!⁠
⁠
Kurkkaa koko video bion linkin kautta ja testaa itse 😍 Lightbox link for post with description Voidaan vahvistaa, että tämä...
332
Share 18042820637676486
© Copyright - Kauppapuutarhaliitto ry | Tietosuojaseloste Verkkosivut toteutti: Applari
Scroll to top
🍅

Klikkaa tästä, jos aiot laittaa kasvista lautasellesi