fbpx
7 oikein, joka päivä

Kun valitset puhtaasti kotimaisen tomaatin, kurkun, salaatin tai yrtin, saat tinkimättömästi laadukkaan, turvallisen ja tuoreen vihanneksen – joka päivä, vuoden ympäri.

Kotimainen kasvihuonevihannesten tuotanto on:

  • Vastuullista. Suomessa toimitaan suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöillä, ja niitä noudatetaan viimeisen päälle. Tästä pitävät huolen yrittäjät itse, viranomaiset, media ja naapurit. Tuottajat ovat työllään ansainneet luottamuksen!
  • Työllistävää. Kasvihuoneet tarjoavat töitä noin 5 000 ihmiselle ympäri Suomen. Lisäksi monen nuoren ensimmäinen kosketus (kesä)työelämään on saatu kasvihuoneella. 
  • Energiaystävällistä. Kasvihuoneet ovat siirtyneet nopeaan tahtiin öljyn käytöstä uusiutuviin kotimaisiin energianlähteisiin. Puhtaalla lähienergialla syntyy hurjasti puhdasta lähiruokaa!

Puhtaasti kotimaiset kasvihuonevihannekset ovat:

  • Tuoreita. Parhaimmillaan vihannes on vain minuuttien päässä kaupasta – ja enintään yhden yön. Mistään muusta maasta Suomeen ei saada näin tuoretta ruokaa.
  • Turvallisia. Suomalainen ruoka on turvallista. Sen varmistavat tuottajien ammattitaito, toimiva yhteistyö viranomaisten kanssa sekä luonnon tarjoamat edut, kuten talvi.
  • Terveellisiä. Kasvisten syöminen edistää ihmisten terveyttä monin tavoin. Niiden hyvä saatavuus helpottaa terveellisen ruokavalion ylläpitoa.
  • Ja ne maistuvat suomalaisille. Ostetuista salaateista yli 90 %, kurkuista yli 80 % ja tomaateista n. 60 % on kotimaisia.

Lue lisää puhtaasti kotimaisista tuottajista ja tuotteista. Tutustu myös tarkemmin siihen, mitä vastuullisuus meille tarkoittaa.

Tunnethan myös sirkkalehtimerkin?